M

Dolazak bebe u porodicu donosi mnogo radosti, ali i mnogo odluka koje treba donijeti, uključujući i izbor flašice za hranjenje. Iako dojenje može biti idealna opcija za mnoge mame, flašica za hranjenje je neophodna za one koji se odluče za hranjenje formulom ili kombinaciju dojenja i flašice.

Izbor prave flašice može značajno uticati na udobnost i iskustvo vaše bebe tokom obroka. Evo nekoliko ključnih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom odabira idealne flašice:

Materijal flašice:

Flašice za bebe dolaze u različitim materijalima, najčešće staklu, plastici ili silikonu. Svaki materijal ima svoje prednosti i mane.

Staklene flašice: Staklo je inertan materijal, što znači da ne emituje hemikalije u hranu vaše bebe. Staklo je takođe lakše za održavanje i manje je podložno ogrebotinama. Međutim, staklene flašice su obično teže od plastičnih.

Plastične flašice: Plastične flašice su lakše i manje lomljive od staklenih flašica. Međutim, morate biti pažljivi da izaberete flašice koje su bez BPA i drugih štetnih hemikalija. Takođe, plastika može pokazati znakove habanja tokom vremena.

Silikonske flašice: Silikon je mekan materijal koji je siguran za bebe. Silikonske flašice su lagane i izdržljive. Ovo su odlične opcije za roditelje koji žele kombinovati dojenje i flaširanje.

Kupite OVDJE.

Oblik i dizajn cucli:

Cucla na flašici igra ključnu ulogu u prihvatanju i udobnosti za bebu. Ovde su neki faktori koje treba razmotriti:

Oblik cucli: Cucla može biti okrugla ili ravna. Neki bebe više vole jedan oblik u odnosu na drugi, pa možda morate isprobati različite oblike kako biste saznali šta vaša beba preferira.

Protok mlijeka: Neki cucli imaju različite brzine protoka mlijeka, što može biti važno kako beba raste. Novorođenčadi je često potrebno sporije ispuštanje mleka, dok starija deca mogu zahtijevati brži protok.

Kapacitet flašice: Flašice dolaze u različitim veličinama, obično izraženim u unci ili mililitrima. Izaberite flašicu koja će odgovarati količini hrane koju planirate davati vašoj bebi tokom obroka.

Kupite ODMAH!

Lakoća čišćenja:

Vodite računa o tome koliko je flašica laka za čišćenje. Flašice sa širokim grlom obično su lakše oprati i montirati. Takođe, proverite da li su flašice pogodne za mašinsko pranje.

Dodatna oprema:

Razmotrite koje dodatne funkcije su vam važne, kao što su držači za flašice ili termoizolaciona svojstva flašica.

Cena:

Postoji širok raspon cijena flašica za bebe. Razmislite o svom budžetu, ali imajte na umu da je bezbjednost i udobnost vaše bebe prioritet.

Kupite OVDJE.

Na kraju, najbolji način da odaberete idealnu flašicu za hranjenje vaše bebe je da probate nekoliko različitih opcija i pratite reakciju vaše bebe.

Svaka beba je jedinstvena, i ono što radi za jedno dete možda neće odgovarati drugom. Pomaže ako se konsultujete sa pedijatrom ili drugim roditeljima kako biste dobili preporuke i savete. Važno je da se vaša beba osjeća udobno tokom obroka, a pravilno odabrana flašica može značajno doprinijeti tome.

Oprema za mališane koja olakšava život roditeljima – pogledajte OVDJE!